Bort med ytan, fram med insidan

Jag har tänkt på en sak. Hur mycket vi trycker ner oss själva. Inte många som ser vart världen är på väg. Inte många som lägger märke till hur det är. Många som blundar, för att inte vilja se vad som försigår runtomkring. Felfelfel enligt mig. Hur ska vi då kunna göra världen bättre?
Jag höll i en "självförtroende lektion" idag för Leniya. Jag pratade bara på, kom helt spontant för att den tjejen är så osäker på sig själv. Inte bara det, hon pressar sig själv och sätter ett sånt jädra högt tryck på sig själv. Allting är från henne själv.  
Det värsta man kan göra i livet, är att sätta ett tryck på sig själv, för att då gräver man sin egna grop. Du gräver och gräver, kommer bara djupare och djupare ner. Inte upp, inte dit du egentligen vill. Hur gör man då för att börja komma upp? Jo att strunta i alla onödiga kommentarer, gå sina egna vägar med hjälp utav murar. Ungefär som staket så att man ska veta vems tomt som är vilken. Precis samma sak, du sätter murar för ditt place och när någon kommer för nära säger man ifrån. 
Helt plötsligt har du börjar prioritera dig själv, det är inte lätt. Men det viktigaste i livet är dig själv, du är huvudrollen över hur ditt liv kan se ut, just därför ingen kan bestämma över dig. Man kan känna sig tvingad, då ska man stå på sig själv och säga ifrån. 

Vi alla har våra motgångar som medvindar. Vi alla njuter av medvindarna. Eftersom att motgångarna är dem hårdaste, slitsammaste och kämpigaste som finns här i livet MEN dem viktagaste. Ifall vi vidararbetar dem på rätt sätt, skapar dem erfarenheter hos oss själva samt gör oss starkare. Motgångarna är där för att vi ska lära känna oss själva bättre, lixom kunna hitta oss själva, utan masker. 
Vi tycker att vi har allt förfå medvindar, kanske för att vi inte visar den glädjen och uppskatten när vi väl har dem, för att vi alltid klagar över det minsta lilla. Att vi aldrig kan koppla av, aldrig kan njuta fullt ut för att i dagens läge är allt så stressande och det finns ett tryck. MEN man kan välja ifall man väljer att ta detta tryck eller inte, du väljer själv. Du väljer trycket genom dem du umgås med, dem sakerna ni gör tillsammans, hur nöjd du är över dig själv och hur du har det hemma. 
Ingen ska någonsin tveka på hur man ser ut. Ni ska kunna kolla er i spegeln varje dag och känna att ni duger som ni är, att ni är vackra. Du, du, du, du, du och du. Det är inte fel på något på era kroppar. Du är skapad för att bli du, ingen annan. Därför ska du vara du och ingen annan!




Den bilden tycker många är fin på ytan, men ingen såg hur skör jag var på insidan. 
Insidan har knappt någon betydelse, bara man ser bra ut så duger man.
Bara du har allt dem andra har så är du
bra.
Ifall du sticker ut från mängden, kan du få blickar, du kan bli hotad och skälsord.
Men om någon såg din skörhet, din personlighet och din snällhet vet du att
dem skulle sluta. 
Varför är det så? Varför är det just jag? Varför mig?
Ja jag vet dessa frågor, jag vet dessa situationer. 
Ordet
utnyttja har snart ingen mening, för att utnyttjningen är så vanlig.
Händer hela tiden, överallt. Ja precis överallt i en massa olika sammanhang. 

Var rädda om varandra, få varandra och lé. 
Personen där borta som går ensam,
Personen där borta som ser glad ut, 
Personen där borta som ser lycklig ut,
Personen där borta som verkar ha allting,
Personen där borta som du ser upp till,

Kan vara den Personen som mår dåligt, 
fast Personen väljer att fejka för Personen vet att den lyckas.
Den vet att det är ytan som räknas. 
Vart tog våra egna invidider vägen?
Vart är
du någonstans? 
Gör dig synig,
Gör din röst hörd.
Var inte rädd. För att du är du och duger som du precis är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0